Roozemond erkent fout Jalink: ''Dat was niet de beste uitspraak''

De op het oog zelfbenoemde aanstelling van Cees Roozemond als algemeen directeur blijft de gemoederen bezighouden in Heerenveen. De 59-jarige in Dordrecht geboren bestuurder begrijpt goed dat de ontstane beeldvorming niet in zijn voordeel spreekt. 

"Toen werd gevraagd of ik de maand zonder directeur wilde overnemen, heb ik daar geen moment over getwijfeld. Toen mij gevraagd werd om het fulltime te doen, heb ik daar wel even over nagedacht", vertelt Roozemond aan tafel bij Omrop Fryslân. "Vanuit het Stichtingsbestuur zeiden ze unaniem: 'Cees, ik denk eigenlijk dat het wel een goed idee is dat jij dat gaat doen.'"

"Ik denk in het algemeen dat de achterban meer een probleem heeft met de gang van zaken dan met Roozemond als persoon", reageert tafelgast Geert-Jelle de Vries. Roozemond: "Dat is goed om te horen, want dan hebben we een aanknopingspunt. Die gang van zaken kan ik heel goed uitleggen, maar het is een lastige en dat heb ik ook gelijk toegegeven."

De Vries vindt echter niet dat Roozemond de gang van zaken goed heeft uitgelegd. "Het is begonnen met het wegsturen van de Raad van Commissarissen. U heeft toen gekozen voor stilte. De supporters hebben recht op uitleg, en die is er nooit gekomen. Rico Jalink heeft op een gegeven moment gezegd: 'Dat is een gepasseerd station en we gaan verder.'"

Roozemond erkent dat het geen slimme uitspraak was van Jalink: "Dat heb ik hem ook gezegd en dat zegt hij zelf ook, dat was niet de beste uitspraak. Natuurlijk moet je het verleden bekijken en daar uitleg over geven, maar wij kijken vooruit. Maar vanaf dat moment ben ik naar alle mensen toegegaan: Nieuw Noord, FeanFan en naar alle vrijwilligers. Ik zei: 'Jongens, dit ben ik en hier sta ik voor.'"

"Al die mensen - of het nou 90 procent is of niet - stonden niet te juichen, maar je moet daar wel beginnen. Ik stel me dan heel kwetsbaar op en ik ga naar hun toe. We hebben nu ook aangeboden om Edward Jousma (vertegenwoordiger Nieuw Noord) mee te nemen vanuit het Stichtingsbestuur, zodat we daar ondersteuning van krijgen", vervolgt Roozemond, die vervolgens repliek krijgt van De Vries.

"U zegt dat u zich kwetsbaar heeft opgesteld, maar dat had u ook anders kunnen doen", stelt De Vries. "U had ook voordat u definitief benoemd werd, ook een gesprek kunnen voeren met Riemer van der Velde. Afgelopen woensdag was er een belangrijk gesprek en dan komt er dinsdag naar buiten dat het definitief de heer Roozemond wordt."

"Ik vind dat prima en heb er geen problemen mee, maar u had het uzelf veel gemakkelijker kunnen maken door op voorhand te zeggen van: 'Ik ben dit van plan en de club is dit van plan.' Dan hadden er heel veel dingen in het voortraject weggenomen kunnen worden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand