Roozemond: ''Dan gaat het al gauw over een tien miljoen euro''

Er is nog een lange weg te gaan voordat er een nieuw Sportpark Skoatterwâld gerealiseerd gaat worden. Wel worden de plannen langzamerhand steeds concreter en komt het op de financiële mogelijkheden aan. SC Heerenveen heeft daarbij ook de hulp nodig van VV Heerenveen en de gemeente Heerenveen.

De inventarisatielijst voor het nieuwe complex is inmiddels voltooid, laat algemeen directeur Cees Roozemond weten bij Radio Camataru. "Wat hebben we allemaal nodig? Past het binnen de locatie? We zijn ook op zoek geweest naar een eventuele andere locatie. SKW is waar we horen, maar het moet wel passen en er moeten wel faciliteiten bij", legt Roozemond uit in de podcast van FeanOnline.

"We zitten er dan bijvoorbeeld aan te denken om uit te breiden richting P6 (het parkeerplek ten noorden van het sportpark, red.), passen we er dan wel op? Het ultieme plaatje zou zijn om à la AZ er een overdekte hal bij te hebben, zodat je in de winter ook overdekt kan trainen", vervolgt Roozemond. "Dat nemen we mee en gaan we kijken wat er financieel mogelijk is."

De algemeen directeur van de Friezen is blij met de ontwikkelingen die achter de schermen gaande zijn. "Ook met mensen die willen meedenken aan een stukje financiering, dan wel naamgeving. Daar willen we heel graag verder mee praten, alleen willen we eerste de cijfers hebben zodat we wat specifieker weten waar het over gaat. Bij AZ en Groningen - pin me er niet op vast - circuleren bedragen van vijftien miljoen euro, dus het gaat wel ergens over."

"We hebben drie scenario's, waarbij je bij het middelste al gauw over een bedrag van tien miljoen euro hebt. Dat zijn bedragen waar je echt aan moet denken als je alle velden, een overdekte capaciteit, een tribune, een kantine en kleedkamers wil hebben. Het is natuurlijk een hele grote oppervlakte. Het is een grote investering", aldus Roozemond, die geen concrete data wil noemen. "Maar neem van mij aan: we doen er alles aan om de vaart erin te houden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Volendam
20:00
SC Heerenveen
zo
3/03
SC Heerenveen
14:30
PEC Zwolle
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Utrecht 22 -2 29
10 PEC Zwolle 22 -3 27
11 Almere City 22 -15 27
12 SC Heerenveen 22 -10 25
13 Fortuna Sittard 22 -17 24
14 Heracles Almelo 22 -23 22
15 Excelsior 22 -10 21
Bekijk de hele stand