Roozemond blikt terug: "Heerenveen moest zich aanpassen aan deze tijd"

Cees Roozemond
Cees Roozemond Foto: © Pro Shots

Cees Roozemond nam zondag na het thuisduel tegen Go Ahead Eagles afscheid als algemeen directeur van SC Heerenveen. In het voorjaar van 2019 kwam Roozemond op de positie van 'Algemeen Directeur' terecht en mocht hij de Friese club vier jaar lang besturen. Wat heeft de Rotterdammer de voorbije jaren goed gedaan?

"Ik zeg dat niet over mezelf. Zo ijdel ben ik niet", zegt Roozemond tegen de Leeuwarder Courant. "Het zou fijn zijn als mensen op de werkvloer zeggen: 'Cees heeft de boel aardig op poten gekregen'. Ik wil wél zeggen waaraan ik veel tijd heb besteed. Ik heb geïnvesteerd in relaties met de achterban – al hebben wij momenteel helaas ook problemen met een deel van onze supporters – en aan het creëren van een team op de werkvloer."

"Bij mijn komst was er intern veel onrust. Men greep terug op het verleden. Ik wilde juist vooruitkijken. Heerenveen moest zich aanpassen aan deze tijd." Wat bedoelt Roozemond daarmee? "Niet ten nadele van de mensen die er waren, maar deze club was toe aan verjonging en vernieuwing. Er was bijna geen oog voor data. Voor contentmarketing. Commercie had een impuls nodig."

"De kleedkamers en behandelruimtes, jongen, daar zat schimmel op de vloer. We hebben, alles bij elkaar, zo’n 3 miljoen euro in het stadion geïnvesteerd waardoor de sfeer is verbeterd. En eigenlijk zag je de stilstand ook op het veld. We willen in het linkerrijtje voetballen, maar een wereld waarin degradatie ondenkbaar is voor Heerenveen? Die is voorbij", aldus Roozemond.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 PEC Zwolle 5 -1 7
11 Heracles Almelo 5 -2 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 Ajax 4 1 5
14 Vitesse 5 -6 3
15 RKC Waalwijk 5 -9 3
Bekijk de hele stand