Roorda over keuze tussen Bakker en Dresevic: "Dan kies ik voor Bakker"

Nick Bakker
Nick Bakker Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen begon afgelopen zaterdag met Sven van Beek en Ibrahim Dresevic als het centrale duo in de verdediging. Een aantal supporters zien liever Nick Bakker naast Van Beek in het hart van de verdediging. Oud-speler Geert Arend Roorda sluit zich aan bij de opinie van de fans.

"Ik vind dit altijd mooie dillema's, omdat dit afhangt van hoe je gaat spelen", zegt Roorda bij Omroep Abe. "Ga je aanvallend voetballen en wil je de opbouw in handen krijgen, dan zou je kiezen voor Dresevic. Die jongen kan goed voetballen. Ga je verdedigen? Dan kies ik voor Bakker. Maar dat is de keuze die SC Heerenveen moet maken."

Roorda vervolgt: "Volgens mij hadden ze het plan om verder te gaan met het plan waar Johnny Jansen mee bezig was: de opbouw moet goed verzorgd zijn en vanuit beter positiespel willen we betere kansen gaan creëren. Dat heeft weinig opgeleverd en dus wordt je nu gedwongen om misschien wel degradatievoetbal te gaan spelen."

"Dat is heel vervelend, maar misschien wel realistisch. Dan kom je wat lager op het veld te staan, onder druk te staan en krijg je veel voorzetten tegen. Dan zou ik kiezen voor Bakker", zo besluit de voormalig voetballer van SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand