Roorda liep ereronde bij SC Heerenveen: "Heb dat nooit zo bedoeld"

Geert Arend Roorda als speler van Excelsior tegen SC Heerenveen
Geert Arend Roorda als speler van Excelsior tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Voor Geert Arend Roorda is dat een speciale wedstrijd tussen zijn twee oude clubs. Als kind van SC Heerenveen speelde hij 'de meest bijzondere wedstrijd uit zijn carrière' uitgerekend als speler van Excelsior tegen de Friezen.

In de winter van 2011 werd Roorda door SC Heerenveen voor een half jaar verhuurd aan Excelsior, nadat hij onder trainer Ron Jans niet in de plannen voorkwam. In april wachtte het uitduel in het Abe Lenstra Stadion. "Bij mijn verhuur wist ik al: ik kom nog terug in Heerenveen. Daar stond extra spanning op. Ik wilde mij daar heel graag laten zien", blikt Roorda terug in het Algemeen Dagblad.

SC Heerenveen kwam binnen een half uur op een 2-0 voorsprong, maar een kwartier voor tijd zorgde Roorda voor de kentering met twee goals in zes minuten. In blessuretijd werd het zelfs nog 2-3 voor Excelsior. Roorda liep daarna nog een ereronde, terwijl de SC Heerenveen-fans zijn naam scandeerde. "Dat was fantastisch", vindt de 35-jarige Fries. "Maar aan de andere kant was het ook ongemakkelijk, omdat ik wist dat Heerenveen niet goed draaide."

Jans vond de ereronde destijds niet echt gepast. "Nu snap ik het, toen niet helemaal. Het voelde voor Jans misschien als een aanval op hem. Maar zo heb ik dat nooit bedoeld", vertelt Roorda nu. "Die avond kwam gewoon alles samen." Overigens kreeg de oud-middenvelder destijds wel bijval van bijvoorbeeld Alex Pastoor en Riemer van der Velde. Het duel van zaterdagavond bekijkt hij voor de tv. "Niet als supporter. Ik kijk nu zakelijk als assistent-trainer van RKC. Ik gun Excelsior het beste, maar Heerenveen net wat meer."

Lees meer:
0 reacties