Roorda: "Een persoon die ik geschikt acht voor SC Heerenveen"

Geert Arend Roorda
Geert Arend Roorda Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen stopte deze week de samenwerking met hoofdtrainer Johnny Jansen. Voorlopig nemen assistenten Peter Reekers en Ole Tobiasen de honneurs bij het eerste elftal waar. Geert Arend Roorda is benieuwd wat er nu gaat gebeuren.

Vincent Schildkamp met Mitchell van der Gaag
'SC Heerenveen deed vermeende poging voor Van der Gaag bij Ajax' Lees ook

"Je kunt het tot het einde van het seizoen zo laten, je kunt een interim aanstellen tot het einde van het seizoen of je kunt nu al gaan voor de lange termijn", zegt de oud-speler van SC Heerenveen bij Omroep Abe. "Ik las ergens dat Mitchell van der Gaag in beeld was. Die naam is gevallen en dat is op zich bijzonder, want hij heeft natuurlijk gewoon een goede job bij Ajax en wordt daar gewaardeerd."

Roorda vindt Van der Gaag geen verkeerde optie. "Maar zijn werk, wat ik gezien en vooral ook gehoord heb, is van een heel behoorlijk niveau. Dat is wel een persoon die ik geschikt acht om bij SC Heerenveen aan de slag te kunnen gaan", aldus de oud-speler, die weet dat de naam van Jon Dahl Tomasson ook in verband wordt gebracht met SC Heerenveen.

Tomasson is vrij na zijn klus bij Malmö FF. "Dan krijg je de Deense connectie. Dat hebben we wel vaker gehad bij Heerenveen. Het is wel eens goed gegaan en ook wel eens wat minder. Het kan ook, die link is altijd makkelijk te leggen", besluit Roorda.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand