Roorda blikt vooruit: ''Dan wordt zo'n speler weer interessant''

Nadat Ajax op bezoek kwam bij SC Heerenveen in speelronde 9, wacht zaterdagavond voor de Friese club een ontmoeting met FC Utrecht. Een week later speelt de ploeg van trainer Johnny Jansen thuis tegen Vitesse. 

"De pot dichthouden en hopen op de snelheid (van Anthony Musaba, red.)", is volgens clubwatcher Sander de Vries het enige wat SC Heerenveen kon doen in het duel met Ajax. "Dat is eigenlijk het enige wapen wat je hebt", concludeert hij in de podcast Omroep Abe van de Leeuwarder Courant

"Tegen Utrecht mag je veronderstellen dat je ook redelijk in het defensieve komt te spelen", vervolgt De Vries. "Vitesse kan alle kanten op. Daarna komen er wel wat wedstrijden waarin je zelf ook het spel moet gaan maken", benadrukt hij. 

"Dat wordt een ander verhaal, denk ik", aldus voormalig speler van SC Heerenveen, Geert Arend Roorda. "Dan wordt Stevanovic heel interessant om te gebruiken, omdat dat een jongen is die vanuit het combinatiespel dingen ziet die best wel bijzonder zijn. Daarin zal hij zijn unieke kwaliteit moeten laten zien", besluit Roorda.

Stevanovic ontbrak tegen Ajax vanwege ziekte, maar maakt tegen Utrecht normaal gesproken weer uit van de wedstrijdselectie.

Lees meer: