Rodney Kongolo blikt terug: "Ik voelde dat ik geen kans zou krijgen"

Rodney Kongolo namens SC Heerenveen
Rodney Kongolo namens SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen liet Rodney Kongolo in de winter van 2022 vertrekken, waarna hij de stap maakte naar Italië. Hij tekende bij Cosenza, een club uit het zuiden van het land.

"De trainer die er was toen ik kwam, werd na twee wedstrijden ontslagen", vertelt Kongolo aan Voetbal International. Hij doelt op Roberto Ochhiuzzi, de trainer die in augustus werd ontslagen door de club, terugkeerde in december, maar even later opnieuw de laan werd uitgestuurd. Ook opvolger Pierpaolo Bisolo moest al vrij snel weer vertrekken. Mede hierdoor wist Kongolo al vrij snel dat hij zijn contract niet ging uitdienen bij Cosenza.

"In het nieuwe seizoen kwam er niet alleen een nieuwe trainer, maar ook een nieuwe directeur.", gaat de voetballer verder. "Ze wisten niets van mij af en ik voelde al dat ik geen echte kans zou krijgen. Ze gaven me nog een beetje hoop door over een concurrentiestrijd te beginnen. Ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten, maar er was weinig waar van hun woorden. Ze moesten gewoon wachten op de nieuwe spelers, daarna mocht ik weg. Tja, dat is ook voetbal. Dat heb ik op de harde manier meegemaakt. Het is gelopen zoals het is gelopen. Waarschijnlijk is dit niet de enige club waar het er zo aan toegaat."

"In de eerste twee wedstrijden van het seizoen zat ik nog op de bank, daarna was ik niet meer welkom. Ik moest voor mezelf trainen en zat een beetje in de gym. Dan wordt het vanzelf een mentaal dingetje. Ik kwam daar om te voetballen, om wedstrijden te spelen, maar ik kreeg geen eerlijke kans. Het heeft me laten zien wat voetbal inhoudt en hoe vervelend het kan zijn dat je zaken soms niet in eigen hand hebt. Uiteindelijk ben je als speler afhankelijk van hoe anderen naar je kijken. Eigenlijk had dit ook niets met voetbal te maken. De nieuwe trainer kende mijn kwaliteiten helemaal niet, toch hoefde hij me niet", aldus Kongolo.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
SC Heerenveen
14:30
PEC Zwolle
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 NEC 23 6 33
8 FC Utrecht 23 -1 32
9 Sparta Rotterdam 23 -4 29
10 SC Heerenveen 23 -6 28
11 PEC Zwolle 23 -9 27
12 Fortuna Sittard 23 -16 27
13 Almere City 23 -17 27
Bekijk de hele stand