Roda JC houdt Cambuur uit Eredivisie

Liefhebbers van de Friese derby zullen nog minimaal een jaar moeten wachten op een terugkeer van Cambuur in de Eredivisie. De Leeuwarder club kreeg woensdagavond de ultieme mogelijkheid om te promoveren, maar Roda JC trok uiteindelijk na penalty's aan het langste eind.

Tijdens de reguliere speeltijd maakte Cambuur het meeste aanspraak op de zege en kwam het via El Khalifi na ruim een half uur spelen op voorsprong. Lang leek dat voldoende voor de zege maar Bodor scoorde vijf minuten voor het einde de gelijkmaker voor Roda JC.

Ook in de verlenging begonnen de Limburgers sterk: Hadouir zette Roda JC in de zevende minuut van de verlenging op een 2-1 voorsprong. Juist op het moment dat de wedstrijd definitief gespeeld leek, kreeg Cambuur op gelukkige wijze een penalty mee. Delorge maakte hands, maar had hier zelf weinig weet van. De penalty werd twee minuten voor tijd door Michael Janssen benut: 2-2.

In de beslissende penaltyserie bleek Roda JC uiteindelijk alsnog de sterkste. Voor Cambuur miste onder andere ex-Heerenvener Mark de Vries. Daarmee blijft Roda JC in ieder geval nog een jaar behouden voor de Eredivisie. De club uit Kerkrade is daarmee echter nog niet uit de (financiële) zorgen.