Robin Veldman naar Heerenveen? "Een jongen die de club goed kent"

Robin Veldman
Robin Veldman Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen vertrekt na dit seizoen als trainer van SC Heerenveen. De Friezen moeten dus op zoek naar een nieuwe coach en zijn in gesprek met Maurice Steijn. Clubwatcher Sander de Vries twijfelt over deze keuze, en vindt zelf dat Robin Veldman wellicht een goede keuze zou zijn.

Veldman werkte tussen 2006 en 2017 als video-analist en als jeugdtrainer bij SC Heerenveen. "Als je het hebt over een jongen die de club goed kent...", zegt De Vries bij Omroep Abe. Analist Jan Vlap beschrijft de loopbaan van Veldman: "Hij is vanuit de SC Heerenveen-jeugd uiteindelijk naar de Ajax-jeugd gegaan. Daar heeft hij zich opgewerkt van de Onder 14 naar de beloften."

Vlap gaat verder: "Uiteindelijk heeft Anderlecht hem opgehaald en daar is hij hoofdcoach geworden. Hij is nu naar Schotland geweest (Queen's Park, red). Dat ging in het begin goed, maar hij heeft daar uiteindelijk een beetje pech gehad. Het is wel een jongen die weet hoe het werkt bij Heerenveen."

De Vries vindt dat SC Heerenveen er goed aan zou doen om een Fries aan te nemen als trainer. "Iets meer Fries DNA zou volgens mij niet misstaan bij SC Heerenveen. Je bent toch een Friese club? Kom op man! Dat mag je ook wel zien in de technische staf", aldus De Vries. Robin Veldman werd overigens geboren in Marknesse (Flevoland), maar werkte meer dan tien jaar in Friesland bij Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties