Robin van Persie over Friese roots: "Was een heel leuke periode"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © BSR Agency

Robin van Persie werd dinsdag gespresenteerd als de nieuwe trainer van SC Heerenveen. Dat zijn eerste baan als hoofdcoach in het betaalde voetbal juist in Friesland is, dat vindt de oud-international prettig. Als speler kwam hij graag in de provincie, ook omdat hij als klein jongentje al bij zijn opa en oma kwam in Friesland.

"In Kollumerzwaag was dat. Ik heb mijn eerste karper hier gevangen!", zegt Van Persie, geciteerd door Omrop Fryslân. "Toen was ik een jaartje of 5. M'n grootouders waren al op leeftijd, ze hadden een rijtjeshuis in een volksbuurt. Voor mij was dat perfect: ik had water in de buurt, voetbalveldjes. Het was een heel leuke periode."

Mocht het wat minder gaan bij SC Heerenveen, dan wil Van Persie niet meteen de boel omgooien. "Als staf moeten we vertrouwen geven en spelers moeten vertrouwen hebben in zichzelf, zeker als het net wat minder gaat." 

Zijn rol wordt heel anders, nu hij geen speler maar trainer is. "Als speler heb je een veel directere invloed op een wedstrijd, als coach zit je invloed vooral aan de voorkant. Maar daar maak ik me niet zo druk om. Ik heb druk nooit ervaren als iets negatiefs. Het maakt je scherp", aldus Van Persie.

Lees meer:
0 reacties