Robin van Persie naar SC Heerenveen? "Ze moeten dat niet doen"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie wordt genoemd als de mogelijke nieuwe trainer van SC Heerenveen. Jan Vlap zou het mooi vinden als de Friezen de oud-speler van Manchester United, Arsenal en Oranje aan weten te trekken, maar is vooral kritisch over de mogelijke komst van Van Persie.

"Heel eerlijk? Ik vind het fantastisch, na Marco van Basten, dat je een grote naam weet aan te trekken", begint Vlap bij Omroep Abe. "Alleen, je bent niet zomaar trainer. Tuurlijk heb je een staat van dienst, en heb je ervaring."

Vlap vervolgt: "Hij zit nu bij de jeugdopleiding van Feyenoord, maar SC Heerenveen is betaald voetbal en een grote club. Als je daar trainer wordt, dan komen er hele andere dingen op je af. Je kan wel denken: 'het is training geven en ik doe mijn ding'. Dat is het niet."

Vlap geeft advies: "Je kan ook beginnen bij een goede club in de Keuken Kampioen Divisie. Ga daar eerst maar eens op je bek, want dat ga je. Je moet gewoon vlieguren maken, en alles op z'n eigen niveau. Ik ben ook al 25 jaar trainer, maar ik ben als jeugdtrainer begonnen. Dat heb ik zeven jaar gedaan."

"Toen ben ik bij Lemmer in de vierde klasse terechtgekomen, en uiteindelijk doe je een aantal dingen niet slim zijn. Daar wordt je beter van en uiteindelijk kom je hoger. Dan mag je van goede ploegen trainer zijn. Nu wordt Van Persie naar voren gebracht en hij moet het maar even doen."

"Ik sta daar niet achter. Misschien is hij fantastisch, maar je moet gewoon vlieguren maken. SC Heerenveen moet niet de club zijn waar hij vlieguren moet maken en waar hij valkuilen gaat ontdekken. Ik denk dat SC Heerenveen dat niet moet doen", aldus Jan Vlap.

Lees meer:
0 reacties