Robin van Persie duidelijk: "Dan denk ik: waar heb je het over?"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie is de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. Hij vertelt over deze stap bij zijn officiële presentatie in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik kijk er heel erg naar uit", zegt Van Persie bij de persconferentie in gesprek met ESPN. "Ik vind het een ongelofelijk mooie uitdaging. Ik lees niet heel veel, moet ik eerlijk zeggen, maar af en toe krijg ik wel eens wat mee. Dan hebben sommige mensen het over een mooie tussenstap, en dan denk ik: waar heb je het over? Het is een geweldige stap in meerdere opzichten", gaat hij verder. 

"Ik heb het vaak richting mijn spelers ook over een reis die je maakt als speler, maar die maak je eigenlijk ook als trainer", legt Van Persie uit. "SC Heerenveen is een geweldige club met een prachtig stadion. Als kind was ik daar altijd al gevoelig voor. Het is ook een heel belangrijk onderdeel van deze keuze, maar dat is het niet alleen. Het is bijvoorbeeld ook de fanbase en het gevoel wat ik bij Ferry kreeg. Vanaf het eerste moment dat ik Ferry sprak, klikte het gelijk. Het gevoel was meteen goed. Dat is hartstikke belangrijk, ook in zo'n proces." 

"Het is net iets anders dan een spelerstransfer. Dat is iets makkelijker ook. Dan gaat het vooral om jouzelf, dan praat je met de coach en dan krijg je daar een gevoel bij. Dan is die deal vaak ook snel rond. Alleen een transfer als coach, daar komen zoveel meer dingen bij kijken. Daarin heb je verschillende processen die je moet behandelen", aldus Van Persie. 

Lees meer:
0 reacties