Rivaal voor De Roon: ''Een slechte Klaassen is nog altijd beter''

Onder bondscoach Ronald Koeman groeide Marten de Roon uit tot een vaste waarde op het middenveld van Oranje, maar nu Frank de Boer de scepter zwaait kan alles zomaar veranderen. Grootste aanjager daarvoor is Ajacied Davy Klaassen.

Voormalig Oranje-international Willy van de Kerkhof is blij dat Klaassen weer bij Oranje zit. "Voor mij was al langer duidelijk dat Klaassen erin hoort', zo vertelt Van de Kerkhof in het Algemeen Dagblad, waarna hij zijn voorkeur voor Klaassen boven Marten de Roon uitspreekt. "De golfbreker noemen ze hem in Italië. Maar Davy Klaassen is nog een stuk beter."

"Toen Ajax hem deze zomer terughaalde naar Nederland, zei ik al: let maar op, Klaassen staat binnen drie maanden weer in Oranje. Ik vergelijk Klaassen met mezelf, ook dienend, maar gezegend met meer scorend vermogen", aldus het clubicoon van PSV. "Ik heb het Koeman wel eens gevraagd toen ik hem als bondscoach zag bij PSV: waarom speelt Klaassen niet bij jou? 'Niet in vorm', zei Ronald."

Voor Van de Kerkhof is oud-Heerenvener De Roon - die nu ontbreekt vanwege een blessure - verleden tijd bij Oranje. "Voor mij is het simpel: een slechte Klaassen is nog altijd beter dan De Roon. Als ik bondscoach was, gaf ik hem een vast nummer, nummer 8. En speelde hij altijd."

Willy van de Kerkhof was 'de stofzuiger', Edgar Davids 'de pitbull', Nigel de Jong de 'grasmaaier' en nu is daar met Davy Klaassen de 'op-'t-huis-passer' van Oranje
(Premium) https://t.co/bXEW3CDULo

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) November 17, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand