Rik Elfrink kijkt vooruit: "Denk dat SC Heerenveen niet zo'n ploeg is"

Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad
Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad Foto: © Screenshot Eindhovens Dagblad

PSV heeft de échte 'testweek' met vlag en wimpel doorstaan. De Eindhovenaren wonnen van FC Twente, Sevilla en Feyenoord en ontmoeten donderdagavond SC Heerenveen in het Philips Stadion. PSV-watcher Rik Elfrink sprak in aanloop naar het duel met de Friezen met een collega uit het noorden.

"Ik had van de week iemand van Omroep Friesland aan de telefoon, die de wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen voorbeschouwde", vertelt Elfrink in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Het eerste wat hij aan mij vroeg was of het wel zin heeft voor SC Heerenveen om naar Eindhoven te komen. Het kan dus zijn dat uitploegen naar Eindhoven komen en voor hun gevoel al met 2-0 achter staan. Dat men toch geïmponeerd is, of wat dan ook."

"Ik denk dat SC Heerenveen alleen niet zo'n ploeg is", gaat de journalist verder. "Ik vind het een onverschrokken ploeg, die onder Kees van Wonderen weer in vorm is gekomen, dus het wordt moeilijk voor PSV. Maar aan de andere kant is er voor PSV ook nog genoeg om op te jagen. Bosz zal echter niet over die serie gewonnen wedstrijden beginnen en zich richten op SC Heerenveen en daarna AZ-uit."

"Excelsior-thuis volgt daarna en dat zal normaliter niet de lastigste zijn. Als die 'perfect streak' lukt, dan heb je wel iets gepresteerd wat écht wel beklijfd. Dat is bijna onmogelijk, om 17 wedstrijden achter elkaar te winnen. Het zou heel bijzonder zijn als dat PSV onder Peter Bosz lukt", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties