Rienstra verklapt: ''Ik kreeg 's avonds nog een belletje uit Spanje''

SC Heerenveen wist zich in augustus te versterken met Ben Rienstra. De 28-jarige middenvelder, die een uitstekend seizoen bij Willem II achter de rug had, stond in de belangstelling van meerdere clubs. 

Deportiva de la Coruña was een serieuze optie. "Daar heb ik ook goed contact mee gehad", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Alleen omdat ze gedegradeerd waren, moesten er eerst spelers worden verkocht, voordat er financiële ruimte was om mij te halen. Daar kon ik niet op blijven wachten. En zo waren er meer clubs waarbij het plaatje niet volledig was", aldus Rienstra. 

"Dat lag ook aan mezelf", benadrukt de routinier. "Mijn gezin staat voorop en dan heb ik het ook over concrete zaken als medische voorzieningen in de omgeving. Sinds de ziekte van mijn zoontje ben ik daar extra alert op. De verhalen konden nog zo ambitieus zijn en de financiële mogelijkheden nog zo mooi, ik merkte dat ik dat er niet heel gevoelig voor was", blikt Rienstra terug. 

"Als een club belde en ik hing op, dan was het eerste wat ik deed op internet opzoeken hoe de medische voorzieningen in de omgeving waren", vervolgt hij. "Had ik daar twijfels over, dan kon er een streep doorheen. Uiteindelijk is het niet het buitenland geworden, maar SC Heerenveen", vertelt Rienstra. 

"Op de dag dat ik daar tekende, kreeg ik 's avonds nog een belletje uit Spanje dat La Coruñaa er nu echt werk van kon maken, omdat ze het geld hadden om mij te halen", verklapt hij. "Ik heb hen vriendelijk bedankt, want ik had me net verbonden aan Heerenveen. Niet dat ik daar spijt van had, zeker niet, ik ben heel blij met mijn keuze voor die club. En daarmee ook een rustige en stabiele situatie voor mijn gezin."

Een indrukwekkend verhaal van Ben Rienstra, over een verschrikkelijke periode in zijn leven. (PRO) https://t.co/zkEo5FUurd

— VI (@VI_nl) 21 september 2018
Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand