Rienstra blikt terug: "Er begon een vechtpartij tussen de spelers"

Ben Rienstra speelde in het seizoen 2018-2019 bij SC Heerenveen. De middenvelder vertrok na één seizoen uit Friesland en maakte de overstap naar Kayserispor. In Turkije heeft Rienstra een aantal bizarre dingen meegemaakt. Hij speelde onder andere met Emmanuel Adebayor en kreeg vijf trainerswissels in een jaar te verwerken.

"Adebayor was toen al wat oud ja", zegt Rienstra over de oud-spits van Tottenham en Arsenal bij de podcast #DoneDeal. "Hij deed in die tijd niet zo heel veel meer. Alleen als hij iets deed, dan was het ook wel zo goed. Constant die bal bij zich houden, dan kom je er gewoon niet aan bij hem. Technisch is hij ook zo goed. Adebayor kon daar ook niet fatsoenlijk over straat. Daar is zo veel passie, emotie en voetbalgekte."

Rienstra kreeg zelf ook veel mee van die gekte, maar dan bij de clubleiding. "We hadden toen vijf trainers in één jaar. We hebben één coach gehad die maar elf dagen bij ons zat. Kwam hij met een heel assistententeam en na een 1-1 gelijkspel moest hij weer weg. We hadden tactisch getraind en ineens vlak voor de wedstrijd haalt hij er vijf uit en zet hij er vijf nieuwe spelers in."

"In de rust begon er een vechtpartij tussen de spelers en daarna hebben we de trainer nooit meer gezien." Voor de oud-Heerenvener brak er toen een onduidelijke periode aan bij Kayserispor. "Daarna hadden we geen trainer en moesten we een paar dagen zelf de training leiden. Je verstaat het ook niet allemaal, dus je weet niet direct wat er aan de hand is", aldus Rienstra.

Lees meer:
0 reacties