"Riemer was vrij kritisch, maar heeft overal antwoord op gekregen"

Riemer van der Velde tijdens een oefenwedstrijd van SC Heerenveen
Riemer van der Velde tijdens een oefenwedstrijd van SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

Riemer van der Velde heeft natuurlijk een bijzondere staat van dienst bij SC Heerenveen. De voormalig voorzitter van de club was in eerste instantie kritisch toen de naam van Robin van Persie begon rond te zingen bij de club, maar de topscorer aller tijden van Oranje overtuigde hem.

"Ik sprak Riemer van de Velde na afloop even en hij zei ook dat hij Robin niet eens echt zo kende", vertelt Van der Kraan in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "De voetballer natuurlijk wel, maar de mens niet. Hij had ook echt kritische vragen richting de directie gesteld, van: 'Moeten we dat wel doen? Een onervaren trainer is vaker misgegaan bij ons'."

"Maar Riemer gaf aan dat hij op alle vragen antwoord had gekregen van Van Persie", gaat de chef sport van de ochtendkrant verder. "Het was ook hartverwarmend, goed en inhoudelijk. Robin gaat daar ook in een appartement wonen. Hij pendelt niet op en neer en gaat ook niet in een hotelletje zitten, hij stort zich met ziel en zaligheid in dat hele project."

"Ik vroeg hem nog wel naar het feit dat Feyenoord nog een coach zoekt en hij dat dus niet geworden is. Toen zei hij direct dat dit niet zo is. Hij had zelf de stoute schoenen aangetrokken door op SC Heerenveen af te stappen en is dus niet gevraagd", aldus Van der Kraan.

Lees meer:
0 reacties