Riemer van der Velde: "Hoop dat FC Groningen het dit seizoen redt"

Riemer van der Velde
Riemer van der Velde Foto: © Pro Shots

Zondag staat de Derby van het Noorden op het programma. FC Groningen is in een hevige degradatiestrijd verwikkeld. SC Heerenveen kan een gevoelige tik gaan uitdelen in de Euroborg.

Riemer van der Velde hoopt niet op een degradatie voor FC Groningen. "Haha, nee, lacht Riemer in Het Dagblad van het Noorden. "Ik ben altijd fan van SC Heerenveen geweest, dat was mijn favoriete club, maar ik zat ook een poos in Groningen op school. Samen met Piet Muurling, een cafébaas in de Gelkingestraat, had ik twee seizoenkaarten van FC Groningen. Soms gingen we samen en als iemand niet kon, dan ging een ander mee. De kaarten lagen altijd boven de bar. Ik had een sleutel van het café en ging vaak naar wedstrijden in het Oosterparkstadion. Het waren gouden tijden."

"FC Groningen had een geweldig elftal met Abel Alting, Rikkert La Crois en Pietje Fransen", blikt Riemer terug. "Later had ik altijd goed contact met Renze de Vries en Hans Nijland. Ik ben fan van het noordelijk voetbal, dus ik hoop dat FC Groningen het dit seizoen redt. Zondag hoop ik nog wel dat SC Heerenveen wint, maar daarna mag FC Groningen van mij alles winnen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand