Riemer van der Velde: "Het was een regen van spuug, niet normaal"

Riemer van der Velde
Riemer van der Velde Foto: © Pro Shots

In het seizoen 2000-2001 speelde SC Heerenveen in de Champions League. De Friezen speelden onder meer een uitwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. Erevoorzitter Riemer van der Velde krijgt nog steeds de rillingen als hij terugdenkt aan de ontvangst in het Griekse stadion.

"Dat was een van de naarste dingen die ik heb meegemaakt", zegt Van der Velde tegen FeanFan Magazine. "We zouden onze plek innemen op de tribune. Boven ons zat de harde kern van Olympiakos. We dachten eerst dat het sneeuwde, maar dat was het niet... Het was een regen van spuug, niet normaal. We zijn toen op de plek van het Griekse bestuur gaan zitten. Daar zijn we ook gebleven, wij gingen echt niet meer terug."

Heerenveen verloor in Griekenland met 1-0, door een fout van Lurling. De aanvaller lette niet op, waarna zijn directe tegenstander wist te scoren. Van der Velde: "Foppe de Haan leek toen wel een beetje op Hans Kraay. Hij smeet met zijn jasje en liep na de wedstrijd briesend de kleedkamer in. ANTHONY LURLING! De spelers keken raar op, want zo kenden ze hem helemaal niet."

"Ik heb later in een interview wel eens gelezen dat Lurling aan die situatie heel veel heeft gehad. Als er een overtreding werd gemaakt, hoorde hij de denkbeeldige stem van Foppe. Dan lette hij meteen weer goed op", aldus Riemer van der Velde.

Lees meer:
0 reacties