Riemer van der Velde: "FC Friesland? Dat was best leuk geweest"

Riemer van der Velde en Foppe de Haan
Riemer van der Velde en Foppe de Haan Foto: © Pro Shots

Riemer van der Velde heeft 23 jaar lang de voorzittershamer gehanteerd bij SC Heerenveen. Onder zijn leiding is de Friese club uitgegroeid tot een stabiele Eredivisionist, maar ook zag hij een fusie met SC Cambuur in een eerder stadium wel zitten.

"Of we een fusie met SC Cambuur hebben overwogen in een FC Friesland? Dat was best heel leuk geweest", vertelt Van der Velde in De Gouden Graal Podcast. "Gekscherend zei ik dan: 'We bouwen een stadion in Akkrum, want dan hebben we een trainer next door. Foppe (de Haan, red.) woont daar namelijk. We hebben de vierbaansweg daar liggen, er is weiland genoeg en genoeg ruimte voor stadion en accommodatie."

"En het voordeel is dat we de fanatieke Cambuur-supporters, die hun gasten altijd ontvangen met stenen, die zijn we dan ook kwijt'. Over de andere kant, ik denk dat het heel goed gekund had", vervolgt de oud-voorzitter. "Er zijn veel Friezen die zowel voor SC Heerenveen als voor SC Cambuur zijn. Aan beide kanten zijn een aantal fanatieke supporters en dat begrijp ik, want ik ben zelf ook iets meer SC Heerenveen-supporter."

"Maar toen ik jong was, had ik ook een seizoenkaart bij SC Cambuur en zat ik achter het doel. Daar zat ik niet elke week, want ik was supporter van SC Heerenveen. Maar als Heerenveen niet speelde, dan ging ik ook rustig bij SC Cambuur kijken. Of het ooit tot een fusie zal komen? Nou, dat kan pas als er ergens iets failliet gaat. Dat is een natuurlijke selectie, maar ik denk niet dat iemand dat nu aandurft. De supporters zijn wel écht fanatiek geworden", aldus Van der Velde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand