Riemer van der Velde: "We kregen een oprotpremie van zo'n 7 miljoen"

Riemer van der Velde
Riemer van der Velde Foto: © Orange Pictures

Riemer van der Velde is natuurlijk een belangrijke man geweest in de geschiedenis van SC Heerenveen. De voormalig voorzitter van de Friezen was al actief bij de club toen SC Heerenveen overstapte naar het huidige Abe Lenstra Stadion.

"Hoe belangrijk het nieuwe Abe Lenstra Stadion destijds voor de club was? Dat kwam natuurlijk wel op een goed moment", vertelt Van der Velden in De Gouden Graal Podcast. "We hadden al een keer op de deur geklopt in de Eredivisie. We degradeerden, maar promoveerden direct opnieuw. En toen had het ziekenhuis grond nodig."

"Toen kwam het gemeentebestuur bij ons, want wij huurden de grond toen van de gemeente, of wij wilden verhuizen naar een nieuw stadion", gaat de oud-voorzitter verder. "En dan kregen we een afkoopsommetje. Maar ja, als ze ons wegsturen, dan moeten ze ook maar voor een nieuw onderkomen zorgen. Anders gaan we niet weg. Dus toen hebben we ons daar redelijk uitonderhandeld en hebben we plannen gemaakt met Van Wijnen voor een nieuw stadion."

"Aan het eind van de rit hielden we 25 miljoen euro over aan eigen vermogen."
Riemer van der Velde

"Onze toenmalige manager heeft daar veel werk in gestoken, we hebben een mooi plan gemaakt, de prijs was bekend en van de gemeente kregen we een soort 'oprotpremie' van zo'n 7 miljoen euro", gaat Van der Velde verder. "Daarmee kregen we toch een heel mooi stadion. We wilden geen hekken rond het veld, maar je moest een omheining hebben om het veld."

"Toen hebben we er een gracht tussen gemaakt en waren we daarmee de eerste club van Nederland. Dan hoef je niet door de hekken te kijken, maar heb je vrij zicht op het veld. En dat is nog altijd zo. In 1994 hebben we het stadion geopend en dat gaf natuurlijk ook een extra groei qua sponsoringen en publiek."

Een wachtlijst van 7.000 mensen, 1.200 sponsoren en bedrijven met ook een wachtlijst en een behoorlijk goede hoofdsponsor. En een begroting waar altijd winst op gemaakt werd. Aan het eind van de rit hielden we 25 miljoen euro over aan eigen vermogen", aldus Van der Velden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand