'Reza maakt daarna geen goal meer, heeft dat met elkaar te maken?''

Gertjan Verbeek liet recent al weten dat hij Arber Zeneli liever op rechts zou willen zien spelen. Ook Riemer van der Velde is die mening toebedaan, zo laat hij weten bij de SC Heerenveen-podcast Radio Camataru. 

De erevoorzitter van de Friezen baseert zijn mening daarbij vooral op de tijd dat Zeneli nog aan de rechterkant speelde. "Zeneli speelde toen op rechts, Larsson op links en Reza werd bijna topscorer van Nederland. Vervolgens gaat Sam weg, Zeneli naar de linkerkant en voetballen we zonder rechtsbuiten. Reza maakt daarna geen goal meer", constateert Van der Velde.

"Heeft dat iets met elkaar te maken? Ik denk van wel. Reza werd toen beschimpt dat hij geen pepernoot meer kon raken, maar ligt dat dan ook aan het systeem? En hadden we dan Zeneli niet op rechtsbuiten moeten houden en op links anders moeten invullen? Als Sam naar binnen ging, was hij eigenlijk de Zeneli van nu", vervolgt de nog altijd van voetbal bezeten erevoorzitter.

"Zeneli speelt nu liever op links, maar die heeft maar één ding in zijn hoofd en dat is op die goal schieten. Als het niet anders kan, legt hij de bal breed en daar heeft Vlappie dan wel een neus voor. Die kruipt er dan gauw onder en dan ontstaat er nog wel eens iets", stelt Van der Velde, die denkt dat de 23-jarige vleugelspeler echter nog beslissender kan worden dan hij al is.

"Hij kan heel goed voetballen en is technisch heel vaardig, behoorlijk snel en kan een goal maken. Hij is goed met rechts maar kan ook behoorlijk met links voetballen. In mijn ogen moet je Zeneli dus beter ontwikkelen op rechts, ik denk dat je er dan veel meer plezier van hebt. Hij heeft maar één ding voor ogen en dat is op de goal schieten. Maar als je met hem praat en zijn grote vaardigheid uitlegt, dan zul je zien dat Sam Lammers ook veel meer goals maakt."

Ondanks dat Zeneli dus - in de ogen van Van der Velde - niet op zijn meest ideale positie staat, is Zeneli momenteel wél assistkoning in de Eredivisie. "Ik ben blij dat hij het goed doet, maar ik denk dat hij nóg beter kan. Maar als ik twee Zeneli's had, dan zou ik één op linksbuiten zetten en één op rechtsbuiten", stelt Van der Velde lachend tot besluit.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand