Reza looft Jansen: ''Een van de betere trainers met wie ik gewerkt heb''

Reza Ghoochannejhad wist in eerste instantie niet door te breken bij SC Heerenveen. Na avonturen in onder meer België, Engeland en het Midden-Oosten keerde de huidige spits van PEC Zwolle terug in het Abe Lenstra stadion.

"Ik denk dat ik in de tweede periode toch wel goed ben doorgebroken bij Heerenveen", zo zegt Ghoochannejhad met een knipoog bij Radio Camataru. "De eerste periode had ik zware concurrentie. Jongens die allemaal gearriveerd waren. Met alle respect, maar het Heerenveen van toen was van een ander niveau dan het Heerenveen van nu. Ik had in mijn eerste periode Klaas-Jan Huntelaar, Georgios Samaras, Lasse Nilsson voor mij. Sulejmani, Sibon…"

"Dat zijn gasten die voor miljoenen zijn doorverkocht", vervolgt hij. "Dan moet je als jonge gast daar proberen doorheen te komen. Dat was heel lastig. De concurrentie was moordend op dat moment. Dan kom je ook niet aan de bak. We hadden toen ook een heel goed beloftenelftal in die periode. We werden kampioen, wonnen de beker en de Supercup. We staken er met kop en schouders bovenuit."

In de jeugdopleiding werkte Reza al samen met Johnny Jansen. "Ik heb hem heel hoog zitten. Het is nog steeds een van de betere trainers met wie ik gewerkt heb. Zeker als jeugdtrainer. Als hoofdtrainer bij een eerste elftal heb ik hem nog niet meegemaakt. Hij was assistent in mijn tweede periode. In de jeugd heb ik zoveel geleerd van hem. Hij is een van de weinige trainers waar ik voetballend veel van heb geleerd. Hij zat er kort bovenop, met heel veel passie."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand