Reza genoemd bij SC Heerenveen: ''Voor een ander type gekozen''

Reza Ghoochannejhad is sinds de afgelopen transferperiode terug in de Eredivisie. In de jeugd bij SC Heerenveen werkte Johnny Jansen, trainer van de Friezen, samen met de toen 16-jarige aanvaller.

"Reza was een heel open en enthousiaste jongen die veel contact met zijn omgeving maakte. Hij was altijd aan het uitdagen door spelletjes te verzinnen tijdens trainingen. Tijdens een rondootje of tijdens een afwerkvorm maakte hij er bijvoorbeeld een wedstrijd van met zijn maatje en keeper Agil Etemadi. Reza legde de lat altijd hoger. Dan deed ik ook bij hem", begint Jansen tegenover De Stentor.

Bij de befaamde Otten Cup werd hij verkozen tot speler van het toernooi. "Daarna raakte hij als A-junior zwaar geblesseerd. Hij had ook toen een enorme drive om terug te komen. Ik had alleen wel het gevoel dat hij na zijn blessure een tikkeltje aan snelheid verloor. Hij was eerder niet alleen vaardig, maar ook echt snel. Als we gingen kappen en draaien tussen de hoedjes door, dan vloog hij er werkelijk doorheen.”

"Het was een heel mooie periode met een heel talentvolle groep, waar ook Lasse Schöne, Joey van den Berg, Oguzhan Türk en de gebroeders Drost van uitmaakten. We werden kampioen en wonnen ook de beker en de Super Cup. Reza’s ouders waren vrijwel overal bij. Die waren gek met hem. Hij werd steeds meer een echte teamplayer. Een betrokken en collegiale jongen ook die heel balvast was", besluit Jansen. "Zijn naam viel deze zomer opnieuw bij ons, maar uiteindelijk hebben we voor een ander type spits gekozen."

Reza Ghoochannejhad is sociaal, muzikaal, koning van de taal en gaat bij PEC Zwolle met 12e avontuur aan de haal. Van ???????? naar ???????? naar ???????????????????????????? naar ???????? naar ???????? naar ???????? naar ???????? naar ???????? en weer terug. Een slalom, met oude bekenden, langs alle haltes???? #peczwollehttps://t.co/LzS8MEXNYQ

— Johan Inan (@JohanInan) September 21, 2019

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand