Reserves SC Heerenveen bij rentree De Jong onderuit bij FC Twente

Siem de Jong tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Twente
Siem de Jong tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Twente Foto: © Orange Pictures

De reserves van SC Heerenveen hebben maandagmiddag de wedstrijd in de reservecompetitie tegen FC Twente verloren. In Hengelo gingen de Friezen met 2-0 onderuit.

Bij SC Heerenveen maakte Siem de Jong zijn rentree na korte afwezigheid. Daarnaast maakten spelers als Lucas Woudenberg, Rodney Kongolo en Rami Al Hajj hun opwachting. In een gelijkopgaande eerste helft kwam FC Twente vlak voor rust op voorsprong via Denilho Cleonise.

SC Heerenveen probeerde in de tweede helft de gelijkmaker te forceren, maar slaagde daar niet in. Een kwartier voor tijd maakte Thijmen de Lange aan de andere kant op fraaie wijze de 2-0. SC Heerenveen won eerder in de reservecompetitie van Almere City en Heracles Almelo, terwijl er verloren werd van FC Emmen. Het duel met FC Twente was het laatste treffen.

FC Twente - SC Heerenveen 2-0 (1-0)
42' 1-0 Cleonise
70' 2-0 T. de Lange

Opstelling FC Twente: J. de Lange; Da Silva (60' Van Hees), Dumic, Bruns, Smal; Staring, Bosch, Ilic (80' Dyulgerov); Misidjan (60' Marhoum), Ugalde (42' T. de Lange) en Cleonise.

Opstelling SC Heerenveen: Bekkema; Akujobi, Zaal, Van Ottele, Woudenberg; Kongolo, Al Hajj, Ras; Shopov, S. de Jong (46' De Wilde), Nunumete.