René van der Gijp haalt flink uit: "Het is niet om aan te zien"

René van der Gijp heeft met verbazing zitten kijken naar het duel tussen SC Heerenveen en Ajax. De Friezen deden het naar behoren, maar het was vooral Ajax wat bepaald geen beste indruk maakte op de analist.

"Hoe vaak heeft Dick Advocaat wel niet tegen ons gezegd: ik zie kans om een elftal neer te zetten dat tien keer op rij gelijkspeelt", begint Van der Gijp in Vandaag Inside. "Een elftal neerzetten dat weinig kansen weggeeft, dat is het makkelijkste wat er is."

"Maar tijdens Heerenveen – Ajax zag je dat een middenvelder van Heerenveen werd aangespeeld en drie Ajacieden daarop af gingen", gaat de voormalig voetballer van het Nederlands elftal verder. "Dan staan er twee spelers van Heerenveen. Ik heb zoiets nog nooit gezien… Ik zit naar iets te kijken… Dat kan toch niet?!"

"Als die Haye werd aangespeeld, stond er in een cirkel van twintig meter niemand om hem heen. En dan die linksback (Borna Sosa, red.), die loopt erbij alsof hij er helemaal geen zin in heeft. Het is niet om aan te zien", aldus Van der Gijp.

Lees meer:
0 reacties