Rechtsbuiten Hussein Ali: "Tegen PEC weer? Dat is aan de trainer"

Hussein Ali
Hussein Ali Foto: © Orange Pictures

Hussein Ali speelde als rechtsback tegen FC Volendam. De Irakees begint niet vaak in de basis bij SC Heerenveen, maar als hij speelt, dan is dat vaak gewoon als verdediger. Ali kreeg de taak om de linksback van FC Volendam te volgen, en begon dus niet opeens zijn directe tegenstander op te zoeken of moeilijke dribbels in te zetten.

"Ik wilde het in eerste instantie gewoon simpel houden, hard werken en mijn taken uitvoeren", zegt Ali tegen Voetbal International. "Mocht ik in de toekomst nog eens de kans krijgen op deze plek en ik in een één tegen één-situatie komen, dan zal ik het eens proberen. Hoe vaker je op een plek speelt, hoe meer je er ook aan gewend zal raken."

De Irakees international vervolgt: "Ik zie het gewoon als een stap in mijn ontwikkeling. We wisten dat de wingbacks van Volendam graag opstomen, dus ik moest ook de linksback volgen. Het voelt oké, ik weet dat ik nog meer stappen moet zetten, maar ik heb mijn werk gedaan."

Aanstaande zondag speelt SC Heerenveen een thuisduel tegen concurrent PEC Zwolle. Ali: "Volgende week tegen PEC Zwolle weer? We zullen zien. Iedere speler wil spelen, dat geldt ook voor mij. Ik doe gewoon mijn werk op de trainingen en dan is het aan de trainer", aldus Hussein Ali.

Lees meer:
0 reacties