Rami Al Hajj een 'speeltuinvoetballer'? "Een soort eeuwig talent"

Rami Al Hajj
Rami Al Hajj Foto: © Pro Shots

Rami Al Hajj weet nog niet echt door te breken in het eerste elftal van SC Heerenveen. De twintigjarige middenvelder moet het vooral met korte invalbeurten doen.

"Dat is eigenlijk ook een soort eeuwig talent, die ook maar niet doorbreekt bij SC Heerenveen", zegt clubwatcher Sander de Vries bij Omroep Abe. Tafelgast Jan Vlap is het daarmee is. "Hij heeft vorig seizoen 21 wedstrijden gespeeld, niet in de basis, en het jaar ervoor had hij er ook zoiets. Dus hij heeft volgens mij al een kleine 50 wedstrijden mee mogen doen. En dan als aanvallende middenvelder één goal en één assist...", aldus Vlap.

"Veel teams kijken naar statistieken en dat geldt voor hem ook", vervolgt de amateurtrainer en vader van oud-Heerenvener Michel Vlap. "Als je drie minuten mag invallen, dan is dat natuurlijk niet leuk en heel lastig om in te vallen. Maar uiteindelijk moet je ook het verschil maken. Een trainer moet op een gegeven moment ook zeggen: verdorie, ik moet hem erin brengen, want er gaat wat gebeuren. Als je dat nog niet hebt..."

De Vries meent dat er meer van Al Hajj gevraagd wordt. "Betrouwbaarheid is wel het kritiekpunt dat vaak bij hem is gehoord", geeft hij aan. "Hij is niet betrouwbaar genoeg, in de zin van dat hij teveel een speeltuinvoetballer is. Hij doet teveel trucjes op plekken waar het eigenlijk niet kan op het veld en heeft dus te vaak balverlies."

"Dat klopt, dat vind ik ook", vult Vlap aan. "Gelukkig staat hij vrij hoog, dus heeft hij altijd twee linies achter hem staan. Maar hij moet er nu echt een paar keer inkomen en dan het verschil maken. Dan is het een jongen die hoger in de pikorde komt. Het is heel sneu voor die jongen, maar dat is op dit moment nog niet aan de orde."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand