Radomski: ''Nu is hij meer te zien in discotheken dan op het veld''

Nadat zijn actieve voetbalcarrière ten einde was gekomen heeft Arek Radomski samen met Andrej Niedzieland (ex-NEC) de voetbalschool APPK opgericht in Polen. Niet veel later maakte de toen 16-jarige Jakub Wrzesniak de overstap naar de jeugdopleiding van SC Heerenveen.

De jonge spits kreeg een contract voor drie seizoenen aangeboden, maar verdween in 2018 de jeugdopleiding via de achterdeur. Volgens Radomski heeft Wrzesniak (21) dat vooral aan zichzelf te danken. "Jakub was een goede jongen, een goede spits. Op het moment dat hij met Heerenveen sprak, wilden wij hem alleen een amateurcontract geven, zodat hij niet direct geld zou krijgen", legt Radomski uit bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Als jongens op zo'n leeftijd geld krijgen, worden ze gek. Dat is met Jakub ook een beetje zo gegaan", vervolgt de inmiddels 44-jarige oud-Heerenvener. "Hij was niet meer geconcentreerd op voetbal maar meer op andere dingen. Hij had een klein contractje maar voor die leeftijd was dat veel geld, zeker voor iemand die in Polen niets verdiende. Ik denk dat het een foute beslissing is geweest", aldus Radomski, die daarna ook weinig contact heeft gehad met zijn voormalige pupil.

"Vroeger hebben we (Radomski en Niedzieland, red.) veel met hem gesproken, dat hij iedere dag extra moest werken voor zichzelf. 'Dat doe ik, dat doe ik', zei hij. Maar toen waren we in Rotterdam om een oefenwedstrijd te spelen en toen ging ik met Andrej Niedzielan stiekem naar een training kijken (in Heerenveen, red.). Gewoon om te kijken hoe hij traint. Het was een looptraining en natuurlijk liep hij als laatste..."

"Hij wist niet dat wij er waren en na de training zag hij ons en zei hij: 'Oh, trainers, wat doen jullie hier? Zijn jullie net gekomen?'. Ik zei: Nee, jongen. Wij hebben de hele training gezien... Toen hebben we ook gezegd van: als je zó traint als nu... Hij zei: 'Ja, vandaag was ik moe.' Nou, dat kun je zeggen tegen kleine kinderen, maar niet tegen ons", aldus Radomski, die niet verbaasd is dat zijn contract na drie jaar niet werd verlengd. 

"Nu speelt hij ergens in de vijfde divisie (bij Czarni Staniatki, red.). Hij is meer te zien in discotheken dan op het veld", besluit Radomski lachend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 PEC Zwolle 5 -1 7
11 Heracles Almelo 5 -2 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 Ajax 4 1 5
14 Vitesse 5 -6 3
15 RKC Waalwijk 5 -9 3
Bekijk de hele stand