'PSV-supporters geweigerd voor thuisvakken SC Heerenveen'

Het Abe Lenstra Stadion
Het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Meer dan honderd PSV-supporters hebben thuiskaartjes gekocht voor de wedstrijd SC Heerenveen - PSV van 25 april aanstaande, zo meldt Omroep Brabant. PSV kan mogelijk die wedstrijd landskampioen worden. SC Heerenveen heeft de gekochte tickets geblokkeerd.

"Bij SC Heerenveen viel het op dat er de afgelopen tijd wel heel veel clubkaarten werden aangeschaft. Daarna werd slechts één kaartje voor een wedstrijd gekocht: die tegen PSV", schrijft Omroep Brabant.

“Het gaat om honderd tot honderdvijftig aanvragen”, laat een woordvoerder van SC Heerenveen weten. "Al deze PSV-supporters hebben een mail van SC Heerenveen gekregen en daarin staat: "Het vermoeden is aanwezig dat een groot aantal van deze clubkaarten en daarmee ook toegangskaarten zijn aangevraagd en aangeschaft door PSV-supporters." De club wil graag geen uitsupporters in de thuisvakken hebben omdat de kans op ongeregeldheden dan groter wordt.

Rob Boogaarts van de supportersvereniging van PSV heeft ook gereageerd op het voorval. "Als ze landskampioen kunnen worden, is er niks mooiers dan daar bij te zijn na zes jaar. Elke uitwedstrijd van PSV is uitverkocht. Bij een mogelijke kampioenswedstrijd proberen mensen toch nog aan een kaartje te komen. Meer mensen willen dit meemaken. Ik zou het ook proberen.”

“De ervaring leert dat het niet altijd even goed gaat tussen bepaalde supportersgroepen", gaat hij verder. "Ik zou willen dat het niet hoefde, maar het is toch te vaak aangetoond dat het fout gaat als er gemengde groepen zitten. Je moet een clubkaart kopen om te voorkomen dat er vervelende dingen gebeuren tussen supporters op de tribunes."

Toch verwacht hij bij deze wedstrijd niet echt problemen "Ik kan me niet voorstellen dat het heel actueel is tussen de supportersschare van PSV en van Heerenveen. Bij Heerenveen weet iedereen dat PSV in principe kampioen gaat worden. Volgens mij zit er geen spanning.”

Lees meer:
0 reacties