Pröpper reageert na gegeven penalty: "Daarmee loop ik het risico"

Robin Pröpper voor de bus van FC Twente
Robin Pröpper voor de bus van FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente speelde woensdagavond met 3-3 gelijk op bezoek bij SC Heerenveen. Na afloop was er veel te doen over het optreden van arbiter Alex Bos en VAR Pol van Boekel. Op het advies van Van Boekel legde Bos in de tweede helft de bal op de stip.

Dat gebeurde nadat Robin Pröpper van dichtbij de bal op zijn uitgestoken hand kreeg geschoten door Thom Haye. Het zorgde voor frustratie bij de Tukkers, vooral omdat Pröpper even daarvoor werd vastgehouden in het zestienmetergebied door Haye. Bos en Van Boekel lieten doorspelen.

"Dat kon je wel anders interpreteren dan de scheids heeft gedaan. Ik had het gevoel dat ik er langs was en dat ik vast werd gehouden", reageert Pröpper in De Telegraaf. Hij heeft wel begrip voor de penalty: "De bal wordt van dichtbij geschoten, maar mijn hand zat wel te hoog, dus die kun je geven."

"Daarmee loop ik het risico, dat er een strafschop wordt gegeven, als de bal erop komt. Als verdediger kun je niet met je handen op je rug verdedigen, dat heb ik wel eens geprobeerd, maar dan ben je niet wendbaar en soms uit balans. Om te kunnen springen, heb je je armen nodig, maar het pakt wel ongelukkig uit", is zijn oordeel.

Lees meer:
0 reacties