Pronk stapt op: ''Weinig vooruitgang geboekt op dat vlak''

Fedde Pronk stapt na iets meer dan een jaar op als voorzitter van het stichtingsbestuur van SC Heerenveen. Hij zat niet meer op één lijn met de raad van commissarissen en directie van de club.

"Pronk is van mening dat de club het operationeel tekort, dat jaarlijks ongeveer zes miljoen euro bedraagt, zo snel mogelijk teruggebracht moet worden", schrijft het Friesch Dagblad. "In het beleidsplan staat ook dat het tekort binnen drie jaar teruggebracht moet worden naar twee miljoen euro, maar de praktijk leert dat er weinig vooruitgang is geboekt op dat vlak."

SC Heerenveen moet de gaten in de begroting vooral dichten met transferinkomsten, maar dat is niet elk jaar een zekerheidje. Deze zomer werd Chidera Ejuke wel voor ruim twaalf miljoen euro verkocht. Van dat bedrag wordt een groot bedrag gereserveerd om verliezen te dekken.

"Een ander deel, ongeveer vijf miljoen euro, moet door technisch manager Gerry Hamstra worden aangewend voor de aanschaf van nieuwe spelers", aldus het Friesch Dagblad. Pronk, die weinig steun merkte bij de directie en toezichthouders, meent dat er te weinig wordt gedaan met het reorganisatieplan wat er al een tijdje ligt.

Lees meer: