Prijs lonkt voor Faik: ''Heerenveen wilde eerst niet meewerken''

Het was een opvallende overstap van SC Heerenveen naar het Saoedische Al-Faisaly FC, maar Hicham Faik voelt zich helemaal op zijn plek in het Midden-Oosten. Zowel privé als sportief, want de middenvelder kan vanavond met de nationale beker zelfs zijn eerste prijs winnen.

Vanavond om 20:00 uur is de aftrap van de finale van de King Cup of Nations tussen Al-Faisaly FC en Al-Taawoun. "Ik schat de kans om te winnen fifty-fifty. Het zou wel heel bijzonder zijn", vertelt Faik in het Algemeen Dagblad. De 28-jarige middenvelder voelt zich als moslim sowieso goed op zijn plek in het islamitische land. "Er is veel ruimte voor mijn gelof. Dat maakt mijn verblijf hier sowieso prettig."

De stap van Friesland naar Saoedi-Arabië was echter niet zomaar gezet. "Heerenveen wilde eerst niet meewerken. Ik heb er toen wat druk achter gezet en uiteindelijk kwam het alsnog rond", aldus Faik, die aanvankelijk ook niet van plan was om na één seizoen alweer te vertrekken. Sportief gezien was het zelfs een flinke stap achteruit, maar daarin ligt tegelijkertijd ook weer een uitdaging.

Als één van de buitenlandse spelers wordt er van hem flink wat verwacht. "Ik zou mensen dit land zeker aanraden. Het heeft heel mooie plekken. Bovendien zijn de salarissen hier wat anders dan in Nederland, al was dat niet hoofdreden om hierheen te komen. Je moet er wel tegen kunnen dat het hier na een aantal slechte prestaties ook zo weer over kan zijn."

Hicham Faik (ex-ADO) kan in Saoedi-Arabië zijn eerste prijs halen: ‘Ik ben hier om het niveau op te krikken’https://t.co/GUlCM1xJCS

— AD Den Haag (@ADDenHaag) May 27, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand