Pranjic: "Kwam om een prijs te winnen en daarna te vertrekken"

Danijel Pranjic was tussen 2005 en 2009 een van de meest geliefde spelers bij SC Heerenveen. De Kroaat, die daarna een toptransfer verdiende naar Bayern München, blikt bij SC Heerenveen TV terug op de bekerwinst in 2009.

"Toen ik naar Heerenveen kwam was mijn eerste interview met de Leeuwarder Courant", vertelt Pranjic. "Ik deed toen een belofte, maar wist eigenlijk helemaal niet wat ik moest zeggen. Ik zei toen dat ik naar Heerenveen kwam om een prijs te winnen en daarna te vertrekken. Het gebeurde uiteindelijk ook op die manier. Mijn laatste wedstrijd was de bekerfinale, daarna vertrok ik naar Bayern München."

"Ik was nog aan het feesten de volgende dag toen ik erachter kwam dat Bayern en Louis van Gaal mij wilden hebben", gaat hij verder. "Het was een beloning. Ik denk ook dat het normaal was om na Heerenveen naar een grote club te gaan. Het was een grote stap maar ik heb het ook bij Bayern goed gedaan."

"Het was hier als een familie", gaat hij nog verder over zijn tijd in Heerenveen. "Toen we na de finale de huldiging hadden was echt bijzonder, dat blijft altijd bij me. Maar de hele periode was bijna elke dag blijdschap. Dat is het allermooiste van mijn tijd in Heerenveen."

Lees meer:
0 reacties