Poulsen volgt Bak Nielsen naar Midtjylland

Oud-Heerenvener Jakob Poulsen werd in de media gelinkt aan Wigan Athletic, Lazio Roma, FC Köln en Paris Saint-Germain, maar hij speelt de komende vier seizoenen voor het Deense FC Midtjylland. Poulsen, die hoogstpersoonlijk Denemarken naar het WK in Zuid-Afrika schoot, wordt in Denemarken herenigd met oud-ploeggenoten Kristian Bak Nielsen en Ken Ilsø Larsen.

Jens Ørgaard, de technisch directeur van Midtjylland is blij dat hij eindelijk Poulsen heeft vastgelegd. 'Ik heb hem in 2004 proberen te halen toen hij bij Esbjerg speelde, maar ze zeiden nee. Ik heb het weer geprobeerd, wederom een 'nee', en toen ging hij naar Heerenveen,' zo vertelt hij op de website van de Deense club.

'Toen hij weer naar Denemarken wilde probeerde ik het opnieuw, maar koos hij voor de verkeerde club. 'Maar nu is het dan toch gelukt. De vierde keer is hij wel voor onze charmes gevallen,' aldus een opgeluchte Ørgaard.

De 27-jarige Poulsen stond van begin 2006 tot de zomer van 2008 onder contract bij sc Heerenveen. Hij kwam 57 maal uit in de hoofdmacht van de Friese club voordat hij in de zomer van 2008 terugkeerde naar Denemarken, naar Aarhus GF.

Lees meer: