Popovic: ''Of hij ooit bij SC Heerenveen gaat spelen? Ik hoop het''

Valeri Popovic speelde in 2000 maar een halfjaar voor SC Heerenveen, maar veel fans zullen de spits niet snel vergeten. De Rus scoorde in mei 2000 de belangrijke gelijkmaker tegen FC Den Bosch. Door die goal wist Heerenveen zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

"Ik denk ik dat twee maanden geleden mijn zoon op YouTube de goal liet zien tegen Den Bosch", vertelt Popovic in gesprek met Omrop Fryslân. "Ik weet nog dat het 1-1 werd. Mijn zoon zegt: 'Je scoort'. Dus ik zeg: Ja, natuurlijk. Ik kreeg een pass vanaf het middenveld, kreeg de bal onder controle en kon scoren."

"We werden tweede en dat was voor Heerenveen heel bijzonder", vervolgt de oud-spits. "Het feest was niet zo groot. Ik moest de dag daarna alweer terug naar FC Haka. Heerenveen moest nog een wedstrijd spelen, maar FC Haka wilde dat ik snel terug kwam."

"Ik sprak de dag erna Foppe en de Heerenveen-voorzitter en die zeiden dat Haka graag wilde dat ik snel terugkwam, want ze deden het niet zo goed." Popopvic had graag in Friesland willen blijven. "Absoluut, maar ik had een contract. Haka vroeg veel geld voor me. En meer dan eerst. Ik was te duur voor Heerenveen."

Popovic' zoon Anton (24) is ook profvoetballer geworden en speelt ook in het shirt van FC Haka. "Hij is een hele andere speler dan ik. Maar hij doet het goed. Of hij ooit bij Heerenveen gaat spelen? Ik hoop het. Ik hoop het echt." Ook zijn oudste zoon Sasha (27) speelt voetbal maar op een lager niveau in Finland bij Pallo-Sepot 44 (derde divisie). 

Vanwege het 100 jarig jubileum een gesprekje met de man die @scHeerenveen de Champions League inschoot! https://t.co/u19jyOG0kI

— arjen de boer (@arjendeboer12) July 14, 2020

Lees meer: