POLL | Wie moet Lodeweges opvolgen als trainer van SC Heerenveen?

Na het toch plotselinge vertrek van Dwight Lodeweges is het nu de vraag wie de komende hoofdtrainer wordt van SC Heerenveen. Clubicoon Foppe de Haan neemt voorlopig de honneurs waar, maar zal maximaal tot het eind van dit jaar de coach zijn. Op Twitter vroegen we jullie wat de beste (beschikbare) kandidaten zijn. Hieronder een eerste selectie van de kandidaten:

Marinus Dijkhuizen (43) wordt opvallend vaak genoemd. De jonge coach heeft nog maar een korte loopbaan achter de rug, maar maakte vorig seizoen indruk met Excelsior. Het was voor het Engelse Brentford reden om Dijkhuizen aan te stellen, maar dat arbeidsverband duurde slechts enkele maanden.

Art Langeler (45) was anderhalf jaar geleden al een topkandidat, maar besloot destijds om bij PSV hoofd jeugdopleiding te blijven. Dat is hij anno 2015 nog steeds, maar wie weet is hij weer te porren voor een terugkeer op de velden. In 2012 loodste hij PEC Zwolle als hoofdtrainer naar de Eredivisie.

Mario Been (51) is al vaker in verband gebracht met SC Heerenveen, de club waarvoor hij begin jaren negentig nog een seizoen speelde. De Rotterdammer heeft een redelijk cv als trainer van Excelsior, NEC, Feyenoord en Genk. Sinds zij bij die laatste club ontslagen werd in 2014, is hij clubloos.

Alex Pastoor (48) is momenteel hoofdtrainer bij Sparta Rotterdam, maar volgens RTV Rijnmond staat de coach nog altijd op het lijstje van SC Heerenveen. Pastoor was in het verleden zowel speler als assistent-trainer van de Friese club en is goed bevriend met clubiconen Foppe de Haan en Riemer van der Velde. 

Andere namen die genoemd worden zijn Gertjan Verbeek (53, nu coach Vfl Bochum), Marcus Allbäck (42, assistent-trainer Zweden), Jon Dahl Tomasson (39, assistent-trainer Vitesse), Joop Gall (51, ex-FC Emmen), Fred Rutten (52) en de Deense trainer Kasper Hjulmand (43, ex-FC Mainz), die anderhalf jaar geleden ook in beeld was om Marco van Basten op te volgen.

De meest logische optie is dat de clubleiding nog even wacht met actief zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer. De komende weken zal meer duidelijk worden wat er gaat veranderen op bestuurlijk niveau. Met die duidelijkheid zal het een stuk makkelijker worden een trainer te vinden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand