Politie onderzoekt bizarre dreigbrief aan Stichtingsbestuur

Het tienkoppige Stichtingsbestuur heeft een dreigbrief ontvangen van een groep die zichzelf Knokploeg Heerenveen noemt. In de brief, die ook naar Omrop Fryslan is gestuurd, wordt harde taal gebruikt en met geweld gedreigd. De politie is daarom een onderzoek gestart om te achterhalen wie achter deze actie zit. Dezelfde persoon/groep is ook verantwoordelijk voor het bedreigen van Gaston Sporre op zijn tweede werkdag.

In de dreigbrief staan onder andere de volgende passages:

'De harde kern van de supporters van Sportclub Heerenveen tolereert niet langer dat de club nog verder kapot wordt gemaakt door weerzinwekkende kankerhonden binnen diverse bestuurslagen van de organisatie. 

'Bestuurders die een Open Brief ontvangen mogen erop rekenen dat de remleidingen van hun auto worden doorgezaagd.'

'Bestuurders die menen deze eisen van de supporters naast zich neer te kunnen leggen, krijgen te maken met de genadeloze maatregelen van de harde kern. Van kankerhonden die niet luisteren yal 's nachts de woning in brand worden gestoken.'

De briefschrijvers eisen dat het Stichtingsbestuur per direct opstapt en dat Wiebe Wieling een nieuw bestuur samenstelt. Diezelfde Wieling stapte vorige week op als voorzitter van het Stichtingsbestuur, omdat hij zich niet kon vinden in de gedachtengang van de overige leden.

De gehele brief is via Omrop Fryslân hier te bekijken.

Foto: FeanOnline

Lees meer: