Pijnlijke wedstrijd SC Heerenveen aangehaald: "Was waanzinnig"

SC Heerenveen baalt van goal PSV
SC Heerenveen baalt van goal PSV Foto: © BSR Agency

PSV kende een geweldig seizoen in de Eredivisie. Earnest Stwart vond het uitduel tegen SC Heerenveen (0-8) het absolute hoogtepunt.

Stewart vertelt te hebben genoten van alle festiviteiten na het landskampioenschap. "Maar je gaat ook reflecteren en nadenken over het pad dat je met z’n allen hebt bewandeld en de manier waarop er is gespeeld. Dat geeft wel heel veel voldoening. Bepaalde wedstrijden, met als hoogtepunt vind ik nog steeds… AZ-uit vond ik al geweldig, met name de eerste helft. Maar Heerenveen-uit was echt het moment dat het elftal, iedereen op een bepaalde manier samenkwam", blikt Stewart terug.

PSV speelde AZ in december helemaal zoek (0-4), maar deed er nog een schepje bovenop tegen Heerenveen. "De manier waarop daar is gespeeld, de manier waarop we die wedstrijd hebben gewonnen… Dat is echt waanzinnig. Er zijn zoveel belangrijke momenten geweest, maar als je dan kijkt over een langere periode en de wedstrijd spelen zoals je ‘m wil spelen, dan was dat over de hele wedstrijd gezien wel iets om met veel genoegen op terug te kijken", zegt Stewart over de avond in Friesland.

Lees meer:
0 reacties