Pierie stellig: "Daarin zijn nog heel veel onzekerheden bij Ajax"

Kik Pierie verliet SC Heerenveen in 2019 en vertrok naar Ajax. In de hoofdstad speelde de verdediger zijn minuten in het beloftenelftal, maar toch denkt de nog altijd maar 22-jarige Pierie dat Ajax goed op zijn cv staat.

"Ja dat denk ik altijd. Het is niet voor niets dat je voor een flinke som geld naar Ajax bent gegaan. Ik denk dat dat zeker een voordeel is", vertelt hij aan Voetbalzone.

Na de winterstop speelde Pierie op huurbasis bij Excelsior. De Kralingers zien de verdediger graag blijven, maar zelf weet Pierie nog van niks. "Hier en daar vragen mensen wat ik volgend seizoen ga doen? Hoe zit het met de situatie bij Ajax? Daarin zijn nog heel veel onzekerheden bij Ajax."

"Ik heb nog een jaar contract, er is een nieuwe technisch directeur en ik weet nog niet hoe de staf van Ajax er volgend jaar uit komt zien. Dus daarin zijn nog zoveel externe factoren die uiteindelijk kunnen bepalen wat mijn keuze wordt. Maar er is nog geen contact geweest met iemand van Ajax over volgend jaar", geeft Pierie aan, terwijl hij ondertussen toch lijkt te doelen op een transfer. "Ik wil structureel spelen. Ik moet gewoon minuten maken. Dat is het allerbelangrijkste."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand