Pierie niet in actie bij ruime zege Oranje onder 19 op Noorwegen

Oranje onder 19 is uitstekend begonnen aan de Eliteronde van de EK-kwalificatie. De leeftijdsgenoten van Noorwegen werden eenvoudig opzij gezet.

Het duel in het Weserstadion in Ahlen eindigde in een 1-6 overwinning voor Nederland. Bij Oranje onder 19 kwam Kik Pierie niet in actie. De verdediger van SC Heerenveen bleef de gehele wedstrijd op de bank. Het centrum werd gevormd door Perr Schuurs en Armando Obispo. Ook doelman Trevor Doornbusch van SC Heerenveen speelde niet.

Oranje onder 19 leidde bij rust met 0-2 door treffers van Donyell Malen en Tom van de Looi. In de tweede helft kwamen Malen, Joël Piroe, Ferdi Kadioglu en Zakaria Aboukhlal tot scoren voor Oranje onder 19, dat later deze week nog speelt tegen Duitsland en Schotland.

Opstelling Oranje onder 19: Van de Meulenhof; Teze, Schuurs, Obispo, Wijndal; Van de Looi, Duarte, Kadioglu (84' Aboukhlal); Nunnely, Piroe (74' Gakpo) en Malen (81' Duin).