Pierie heeft geen spijt: ''Mijn doel is onveranderd gebleven''

Na het doorlopen van de jeugdopleiding van SC Heerenveen, koos Kik Pierie voor een transfer naar Ajax. Daar speelde hij echter geen één minuut in Ajax 1. Toch heeft de verdediger geen spijt van zijn keuze.

"Na mijn tweede seizoen als basisspeler van Heerenveen maakte ik voor mezelf de balans op: welke club past het beste bij me? Ajax was op dat moment een weloverwogen keuze", geeft Pierie aan in de Leeuwarder Courant. "Dan kun je er achteraf ook geen spijt van hebben, vind ik. Bovendien sta ik er nog steeds onder contract. Mijn doel is onveranderd gebleven: ik wil slagen bij Ajax."

Het jaar in Amsterdam ervaart hij dan ook vooral als een goede ervaring. "Ik werd beoordeeld door een heel andere bril dan ik bij Heerenveen gewend was", geeft hij aan. "Zowel technisch als tactisch wordt er bij Ajax enorm veel van je gevraagd."

"Topsport houdt nóg meer in dan ik dacht”, aldus de FC Twente-speler over de belangrijke les die hij in Amsterdam geleerd heeft. "Het letten op je voeding, het verzorgen van je lichaam, maar ook je rustmomenten pakken... Bij Ajax leerde ik pas echt hoe je super professioneel met je vak bezig moet zijn"

Hoewel hij geen spijt heeft van zijn keuze van Ajax, erkent hij wel dat er moeilijke momenten waren. "Ik was de aandacht en de stadions van de eredivisie gewend, met de sfeer die om dat soort wedstrijden hangt. Ja, dan moet je wel even wennen als je opeens met Jong Ajax in de eerste divisie voetbalt", besluit Pierie.

Sprak in aanloop naar FC Twente-SC Heerenveen met Kik Pierie. Hij speelt morgen voor het eerst tegen de club waar hij zijn jeugd doorbracht. “Heerenveen blijft voor mij altijd speciaal” ????https://t.co/qgHHubgAby

— Sander de Vries (@SanderVries_LC) January 30, 2021
Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand