Pierie: ''Heb de mogelijkheid om voor beide landen uit te komen''

Kik Pierie speelde in de jeugdopleiding van SC Heerenveen en maakte vorig jaar de overstap naar Ajax, dat hem dit jaar heeft verhuurd aan FC Twente. De twintigjarige verdediger is echter geboren in de Verenigde Staten.

Doordat zijn vader in Boston werkte, kwam Pierie daar ter wereld en mag hij voor zowel het Nederlands elftal als de nationale ploeg van de Verenigde Staten uitkomen. "Mocht de situatie zich voordoen, dan heb ik de mogelijkheid om voor beide landen uit te komen", beaamt Pierie in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Maar de keuze is er nog niet."

De verdediger is er zelf ook nog niet uit. "Ik zou trots zijn om voor Nederland te voetballen, maar vind de Verenigde Staten ook een supervet land", geeft hij aan. "Feit blijft wel dat ik na één jaar ben teruggekeerd en verder geen Amerikaanse familie heb. Nadien ben ik nog één keer in de Verenigde Staten geweest. Dat was met een Nederlands jeugdelftal in Florida."

Amerika blijft hem wel trekken. "Als ik terugga wil ik de tijd nemen om het land te bezichtigen. Ik zou sowieso naar Boston gaan en ook de rest van de oostkust willen zien, maar daar is voorlopig simpelweg te weinig tijd voor", aldus Pierie, die zich ook deels een Amerikaan voelt. "Ik mag stemmen. Dat voelt gek, maar tegelijkertijd draag ik ook belasting af."

"Ik volg de verkiezingen, want ik vind dat dat hoort. Ik ben niet heel politiek aangelegd, maar ik vind dat je in ieder geval over je stem moet nadenken en niet op een partij moet stemmen omdat de buurman dat doet. Welke standpunten ik belangrijk vind ga ik niet vertellen, want dan krijg je daar weer allerlei verhalen over", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand