Perez kraakt SC Heerenveen: ''Was verschrikkelijk om te zien''

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor de manier waarop SC Heerenveen zaterdag tegen ADO Den Haag speelde. De 46-jarige Deen zag dat de Friezen bijna stuk voor stuk 'op safe' speelden en daarmee ADO juist in de kaart speelden.

Jan Joost van Gangelen introduceert de ploeg van trainer Johnny Jansen zelfs als 'breiclub Heerenveen', maar dat gaat Perez wat te ver. "Het is niet zozeer breien maar ook een stukje kwaliteit om de momenten te herkennen wanneer je in de kleine ruimte komt te spelen. Het leek geprogrammeerd als breed en terug, in plaats van vooruit", vertelt Perez bij Dit was het Weekend op FOX Sports.

De Deen haalt daarbij een aantal voorbeelden aan. "Dresevic had vaak alle ruimte om ingespeeld te worden, maar dat gebeurde niet. Een ander voorbeeld bij Floranus: speel dan Kongolo in! Daar is de ruimte en dán ben je aan het spelen. Nu is het weer breed, breed, breed, terug... Hier ook met Nygren: weer terug. Floranus komt aan de bal: Veerman biedt je aan! Inspelen, doorbewegen."

"Dán ben je aan het aanvallen, maar dit was verschrikkelijk om te zien. Er zat totaal geen fantastie en kwaliteit in. Van Bergen kan tot twee keer toe opendraaien. Je hebt toch vantevoren gezien wat voor ruimte je hebt? Maar nee, en dan is de aanname ook nog eens verkeerd", vervolgt Perez kritisch. "Dan kun je je tegenstander opzoeken en moet ADO keuzes maken achterin"

"Het was echt irritant om naar te kijken. Ik denk dat de trainer wel heeft gezegd: vooruit kijken. Maar of ze zien het niet, of ze durven niet. Dat is het verschil tussen subtop of in de top", aldus Perez. "Hiervoor zagen we Ajax bijvoorbeeld, daar was helemaal geen ruimte om in te spelen, maar toch durven ze het elke keer. Dan gaat het af en toe fout, maar je bent wel aan het aanvallen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand