Peña iets voor SC Heerenveen?: ''Kunnen zijn salaris niet betalen''

Of FC Emmen er nu in slaagt om in de Eredivisie te blijven of niet, de kans is groot dat Sergio Peña de club deze zomer gaat verlaten. Kenneth Perez en Arnold Bruggink zijn erg benieuwd waar de Peruviaanse middenvelder (25) komend seizoen gaat spelen.

"Het is echt een speler die het verschil kan maken. Hij heeft tegen VVV-Venlo ook zo makkelijk gevoetbald. Die zou ik echt wel op een iets hoger niveau willen zien voetballen. Ergens bij AZ en daaronder", vertelt Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. "Of hij een opvolger voor Joey Veerman zou kunnen zijn bij SC Heerenveen? Dat zou ik eigenlijk iets te min voor hem vinden."

Los van de sportieve uitdaging voor Peña zelf, vraagt Arnold Bruggink zich af of een club als SC Heerenveen überhaupt de financiële middelen ervoor heeft. "De vraag is of clubs dat salaris kunnen betalen? Dat is gewoon echt de vraag." Presentator Milan van Dongen weet dat in het geval van een niet-EU-speler het om een bedrag van boven de vier ton gaat.

Perez: "Ik neem aan dat AZ, Feyenoord en dat soort clubs dat wel kunnen betalen." Bruggink: "Ja, maar Heerenveen niet. Maar het is wel een bijzondere speler."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand