Pelle van Amersfoort: "Was voor ons een alles-of-nietswedstrijd"

Pelle van Amersfoort
Pelle van Amersfoort Foto: © Pro Shots

Met een glimlach op zijn gezicht deelt Pelle van Amersfoort zijn gedachten over de wedstrijd tegen Volendam, waarbij hij zijn tevredenheid uit over zijn doelpunt.

"Ik denk dat we een hele makkelijke avond hebben gehad en dat we terecht gewonnen hebben", begint Van Amersfoort in gesprek met Omrop Fryslân na afloop van de wedstrijd. "Het ging ook wel vanzelf voor mijn gevoel. Ik denk dat het ook helpt dat we al zo snel op voorsprong kwamen, al helemaal tegen een club als Volendam."

"Ik denk dat we nu niet te ver vooruit moeten lopen en elke wedstrijd moeten zien als: die moeten we winnen", legt hij uit. "Dat dachten we vandaag ook. Het was voor ons een alles-of-nietswedstrijd. Ik denk dat we volgende week de wedstrijd ook zo moeten zien."

"Ik denk dat elke speler wel kritiek krijgt. Een spits nog meer dan andere posities", gaat hij verder. "Aan het begin van het seizoen heb ik wat pech gehad met afronden, anders had ik wel meer goals gehad. Maar nu vallen ze wel. Ik weet dat ik het kan. Ik moet gewoon vertrouwen hebben en dan is het lekker voetballen."

Dat het halen van Europees voetbal of de play-offs leeft in de groep is hij duidelijk over. "Wie wil het niet. Ik denk als je het haalt, dan kan je je laten zien als club en speler. Ik denk dat elke speler ook nog de ambitie heeft om een andere stap te maken, dus als we Europees voetbal of de play-offs gaan spelen denk ik ook dat je er persoonlijk beter uit gaat komen."

Lees meer:
0 reacties