Pelle van Amersfoort: "Je kunt het vergelijken met SC Heerenveen"

Pelle van Amersfoort viert treffer tegen Almere City
Pelle van Amersfoort viert treffer tegen Almere City Foto: © Orange Pictures

Oranje speelt zondag de eerste wedstrijd van het EK, tegen Polen. Pelle van Amersfoort speelde tussen 2019 en 2022 in Polen. Namens Cracovia Krakau scoorde hij 22 keer. De SC Heerenveen-aanvaller werkte bij die club samen met de huidige bondscoach van het Poolse nationale elftal, Michal Probierz.

"We kenden een succesvolle tijd, wonnen de Poolse beker en de Poolse Super Cup. Dat was wel wat hoor", zo vertelt Van Amersfoort over zijn oud-trainer in gesprek met Voetbal International. "Je kunt Cracovia vergelijken met SC Heerenveen, qua status in eigen land. Bedenk maar eens hoe bijzonder het zou zijn als Heerenveen de beker en de Super Cup zou winnen."

Van Amersfoort beleefde goede tijden met Probierz. De SC Heerenveen-spits heeft een mooie beschrijving van de Poolse bondscoach. "Hij is een beetje gek wel, maar leuk gek. Hij is heel aanwezig, zowel op als naast het veld. In woord en daad laat hij merken dat hij aanwezig is. Zijn trainingen zijn heel intensief, discipline heeft hij hoog in het vaandeel staan. Dat is in Oost-Europa vrij normaal, er is een bepaalde hiërarchie."

"Tegen de trainer kijken spelers op. Soms vond ik het wel eens wat overdreven, was het wel heel streng, maar aan de andere kant vind ik het ook wel wat hebben. Je hebt te luisteren naar een trainer, uit te voeren wat hij vraagt. Ik vind het in Nederland soms wel eens doorslaan naar de andere kant. Te vrijblijvend en te makkelijk", aldus Pelle van Amersfoort. 

Lees meer:
0 reacties