Pelle van Amersfoort duidelijk: "Ik sta open voor een transfer"

Pelle van Amersfoort viert zijn treffer
Pelle van Amersfoort viert zijn treffer Foto: © BSR Agency

Pelle van Amersfoort kende persoonlijk een goed seizoen bij SC Heerenveen. De 28-jarige Heemskerker begon het seizoen als aanvallende middenvelder, maar werd al snel gebruikt als spits. Dat bleef hij ook voor de rest van het seizoen. Zijn doelpunten waren niet de enige reden voor trainer Kees van Wonderen om vroeg in het seizoen te kiezen voor Van Amersfoort.

"Als het moeizaam gaat, dan zijn punten het enige medicijn", zo vertelt Van Amersfoort in gesprek met FeanFan Magazine. "Dan moet je vechten voor de punten, strijden. Ik ben niet vies van hard werken en vuile meters maken, erin kleunen. Dat is fijn voor het team en past bij de mentaliteit van de supporters."

Van Amersfoort vervolgt: "We waren op ons best wanneer we agressiviteit in ons spel legden, zoals thuis tegen Ajax en FC Twente. Maar als ik terugkijk op het seizoen, dan hebben we te veel punten laten liggen. Door pech, door persoonlijke fouten. Thuis tegen AZ en Feyenoord bijvoorbeeld, dat was echt zonde."

De aanvaller van SC Heerenveen weet nog niet waar hij na de zomer speelt. "Ik heb een contract voor nog één seizoen. Ik sta open voor een transfer, achter mij staan twee spitsen in wie veel is geïnvesteerd. Het zou mooi zijn als de club een keer wat aan mij kan verdienen. Dat zou ik diep in mijn hart heel fijn vinden, om op die manier wat terug te geven", aldus Pelle van Amersfoort. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand