Pelle van Amersfoort de boer op: "Met koeien werken is geweldig"

Pelle van Amersfoort op de tractor
Pelle van Amersfoort op de tractor Foto: © Screenshot ESPN

Pelle van Amersfoort staat natuurlijk bekend als voetballer van SC Heerenveen, maar houdt zich niet alleen met het voetballen bezig. De aanvaller van de Friezen is namelijk ook stagiair bij boer Bartele Holtrop bij Rotstergaast.

"Lekker buiten zijn. Ik vind het ook geweldig om met koeien te werken. Dat zijn mooie dingen", vertelt Van Amersfoort in een item van ESPN. Dat de aanvaller van SC Heerenveen graag buiten is, blijkt ook uit een andere passie naast het voetbal. Van Amersfoort is namelijk jager, voor het behoud van natuur. "Dat beheer je als jager, maar dat is ook waar de meeste mensen over struikelen."

Andries Noppert toonde ook al eens belangstelling voor het jagersvak, maar van een meeloopdag kwam het nog niet voor de Friese doelman. "Het is niet mijn land en ook geen attractie waar je veel mensen moet uitnodigen", reageert Van Amersfoort. Het blijft de natuur en daar moet je voorzichtig mee zijn."

Het jachtveld van de voetballer ligt niet ver van het gras waar de koeien van boer Bartele grazen. Zodoende kwam hij in aanraking met het boerenleven. "Het is een totaal andere wereld. Dat is juist wel lekker. Hier hoef je het niet over voetbal te hebben. Je bent in totaal andere wereld. Ook de geest is totaal ontspannen", aldus Van Amersfoort.

Lees meer:
0 reacties